Rotuesittely   Yhdistys   Jalostus   Kasvattajat   Tulokset   Erikoisnäyttely   Linkit   Etusivu   in English  
» Jalostustoimikunta » Jalostuksen toimintaohje » Jalostuksen tavoiteohjelma (JTO) » PEVISA » Geenitutkimus » Artikkeleita » Rekisteröinnit
 
» Pentuvälitys » Viisivuotiskysely » Kuolinsyylomake
 
 

Pentuvälitys

Suunnitteletko irlanninvesispanielin pennun hankkimista?
Parhaaseen tulokseen pääset, kun tutustut ensin rodun aikuisiin edustajiin. Käy esimerkiksi koiranäyttelyissä tai jonkin kasvattajan luona vierailulla. Jos tuttavapiirissäsi on koira, johon olet erityisen mieltynyt, selvitä sen kasvattaja ja tiedustele onko jokin koiran lähisukulaisista kasvattajan jalostussuunnitelmissa.

Kysy tietoja jalostuskoirien perinnöllisistä piirteistä, terveydestä ja luonteista. Tutustu rodun jalostuksen tavoiteohjelmaan. Mieti, mitä haluat koirasi kanssa harrastaa ja kerro toiveistasi kasvattajalle.

  • Muistilista pennunostajalle (pdf)
  • Kysy lisää yhdistyksen pentuvälittäjältä:
    Saana Lehtinen
    puh: 040 569 5701
    saana.lehtinen(at)gmail.com

Pentuvälityksestä

Pentueilmoitukseen laitetaan tieto siitä, täyttävätkö pentueen vanhemmat jalostuksen toimintaohjeen vaatimukset. Jos vaatimukset eivät täyty, ilmoituksessa kerrotaan syy.

Kasvattaja: ilmoitta yhdistelmäsi tarvittavine tietoineen (ennen astutusta tai pentujen synnyttyä) pentuvälittäjälle. Pennut ovat pentuvälityksessä kahdeksan (8) viikkoa niiden syntymästä. Jos tarvitset lisää myyntiaikaa, sitä myönnetään kolme (3) viikkoa kerrallaan. Lisäajasta tulee joka kerta ilmoittaa pentuvälittäjälle, joka toimittaa tiedon nettisivujen ylläpitäjälle. Voit halutessasi ilmoittaa vapaina olevien pentujen lukumäärän.

Pentutilanne

Yhdistelmät, jotka täyttävät jalostuksen toimintaohjeen:

Ei pentueita.

 


Yhdistelmät, jotka eivät täytä jalostuksen toimintaohjetta:
Lihavoidulla ja alleviivatulla osa-alueella ehdot eivät täyty.

Ei pentueita.

 © Sari Seljänperä

 
© Irlanninvesispanielit ry